Herstellingen

van rolluiken en screens

Rolluiken herstellen

De kosten voor het herstellen van rolluiken zijn afhankelijk van een aantal factoren. Het vervangen van een rolluikmotor is de duurste ingreep, terwijl kleinere reparaties zoals het wisselen of repareren van lamellen veel minder kost. Hieronder vindt u een overzicht van vaak voorkomende reparaties inclusief richtprijs.

Rolluiken herstellen of vervangen?

Soms is het interessanter je rolluiken meteen te vervangen in plaats van te herstellen. Doorgaans hebben rolluiken een levensduur van ongeveer 15 jaar. De gemiddelde prijs voor een herstelling bedraagt € 200, terwijl je voor € 175 per m2 al nieuwe rolluiken hebt met handmatige bediening. Voor elektrische rolluiken is dat € 400 m2. Een vakman kan eenvoudig deze berekening voor je maken en je bijstaan met advies op maat. 

 

Een tweede belangrijke factor bij deze afweging zijn de strengere isolatienormen. Heb je een oudere woning gekocht met rolluiken, dan kan het nuttig zijn de rolluiken te vervangen en extra te isoleren. De nieuwe generatie rolluiken met dunnere lamellen laten extra plaats in de rolluikbak, wat dan weer mogelijkheden biedt om extra te isoleren tegen de buitenmuur. Zo voldoe je aan de strengere eisen op vlak van isolatie en bespaar je op je energiefactuur. Bovendien zit je dan weer voor 15 jaar goed met je nieuwe rolluiken.

Toch liever een volledig advies aan huis?
Aarzel niet en neem gerust & vrijblijvend contact met ons op.
Dan komen wij aan huis om alle mogelijke opties samen te bekijken. 

Geverifieerd door MonsterInsights