Zorgeloze automatisatie

van rolluiken en screens

Met de komst van elektrische zonnescreens en elektrisch rolluiken heb je geen fysieke kracht meer nodig voor het openen of sluiten van jouw rolluiken of screens. Met een eenvoudige drukknopbediening kun je je zonwering individueel of tegelijkertijd op en neer laten gaan. Dit is niets nieuws. Vandaag kiezen de meesten nog voor extra gebruiksgemak met een automatische rolluiken of automatische screens via sensoren. Een thermometer, zonnecel of windmeter regelt vanzelf het open en dicht gaan van jouw zonwering.

Onbezorgd het huis uit met elektrische screens en rolluiken

Het elektrisch bedienen van rolluiken en screens wint steeds meer aan populariteit. Je kunt ze vrij programmeren van dag tot dag en je stelt weekscenario’s of een timerfunctie in. Je laat je zonwering volgens een afwisselend patroon bewegen bij afwezigheid en zo verlaat je je woning steeds met een gerust gemoed. Vanop afstand kun je de situatie besturen en bijsturen via een tablet of smartphone. Hierdoor behoud je steeds de controle over wat thuis gebeurt.

Besparing op de energiefactuur

Met automatische zonwering en rolluiken kies je voor de meest energie-efficiënte manier. Je kunt ervoor kiezen om zelf niet meer tussen te komen in de aansturing van je zonwering. Centraal aangestuurde systemen (domotica) en sensoren nemen het van je over. De stuurmodule speelt veel sneller in op de weersomstandigheden, ook als je niet thuis bent. De geprogrammeerde schema’s zorgen dat er geen energie verspild wordt aan het onnodig openen en dicht doen van jouw screens of rolluiken. Dergelijke systemen bewaken de binnen- en buitentemperatuur en passen de zonwering aan aan jouw doorgegeven instellingen zodat het je beschermt tegen de warmte.

Slim én simpel te installeren

Een actief zonweringssysteem betekent niet dat er extra kap- en breekwerk voor bekabeling komt kijken. Radiotechnologie maakt een draadloze besturing mogelijk. Als er een elektrische voeding voor de motoren voorzien is, kun je met een conventioneel systeem ook in bestaande woningen verregaand automatiseren.

BUILDING Shutter Systems biedt voor de besturing van onze screens de systemen van Somfy en Selve aan. Bij onze rolluiken wordt met de motorisatie van Somfy gewerkt.

Toch liever een volledig advies aan huis?
Aarzel niet en neem gerust & vrijblijvend contact met ons op.
Dan komen wij aan huis om alle mogelijke opties samen te bekijken. 

ook interessant voor jou...

Kies het juiste doek

Een verduisterend doek? Of toch liever nog doorkijk naar de tuin?
Soms zie je door het bos de bomen niet meer wanneer je op zoek gaat naar het juiste doek voor je screens. Wij helpen je graag op weg bij het maken van de juiste doekkeuze voor jouw screens in 2022.

Lees hier meer over de juiste keuze van doek te maken

zonwering of zonnescreens

We bieden verschillende soorten bevestigingen en besturingssystemen aan voor onze zonnescreens. Welk type zonnescreen meest geschikt is, hangt in de eerste plaats af van jouw project: gaat het om nieuwbouw of renovatie?

Geverifieerd door MonsterInsights